Károlyi Bernáth Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola Almáskamarás

Az almáskamarási általános iskola korábban a Kunágotai Általános Művelődési Központ tagintézményeként működött, 4 osztályos alsó tagozattal. A felső tagozatos tanulók 6 évig utaztak a szomszédos településre. Amikor a képviselő testület meghozta döntését az iskola önállóvá válásáról, sok mindennel kellett számolnia.
A tanulói létszám és az iskola tárgyi felszereltsége, infrastruktúrája igazolta az önálló intézmény létjogosultságát, így a testület az önállósodás mellett döntött.
Iskolánk névadójaként településünk szülöttét, a sváb származású Károlyi Bernát ferences vértanú atyát választottuk.
Intézményünk a 2013/2014-es tanévtől immár önálló általános iskolaként működik a Klebelsberg Intézményfenntartói Központ mezőkovácsházi tankerületének fenntartásában és annak szakmai vezetésével.
Miután megkaptuk a jogosítványt, ami lehetőség, de óriási felelősség is egyben, hiszen be kell bizonyítani az új intézménynek a létjogosultságát. Céljaink közül kiemelkednek a gyermek létszám stabilizálása, illetve növekedése, a szakmai munka minőségének további javítása és a német nemzetiségi nyelvoktatás fejlesztése.
Jelenleg arról számolhatunk be, hogy a tanulói létszám folyamatosan nő, a környező településekről is egyre több a nálunk tanuló gyermek.

Bővebb leírás >>>>