Kerékpártúra

Május hónapra kerékpártúrát szerveztünk. Megbeszéltük a gyerekekkel, hogy mindenki gondoskodjon megfelelő kerékpárról, és láthatósági mellényről. Megbeszéltük az indulás pontos idejét, a túra útvonalát és időtartamát. A túrához szükséges felszereléseket: pumpa, folyadék, esőkabát. A napközi konyhával egyeztettünk az étkezéssel kapcsolatban.
Szép napos időre ébredtünk az indulás napján. Délután egy órakor elindult a csapat, Nagykamarás felé, ahol gyorsan keresztül tekertünk. Körülbelül fél óra múlva megérkeztünk egy nagy útkereszteződéshez és jobbra vettük az irányt. Nemsokára elértünk Dombiratos határába. Itt rövid pihenőt tartottunk, ittunk, leellenőriztük a kerékpárokat, majd újabb lendülettel tekertünk tovább. A faluszélén elhaladva a földútra tértünk rá, mely Kunágotára vezetett. A településre vezető út gyönyörű fasorral övezett, ahol mindenféle madarat hallottunk. Kunágotáról már egyenes út vezetett hazáig. A közel 3 órás út alatt kellemesen elfáradtunk, de mindenki jól érezte magát és vidám maradt.
Az utat majdnem 3 óra alatt tettük meg. Mindenki lelkes volt, szívesen vettek részt. A túra során a kitartásra nevelés és egymásra figyelés került előtérbe. megtanulták, hogyan kell felkészülni egy hosszabb útra, mikor nem tömegközlekedéssel, esetleg személykocsival közlekednek. A türelem, megértés és tolerancia elsajátítása is fejlődött.