Szegedi Vadaspark

A szegedi Vadaspark látogatására készültünk. Az ottani ügyintézővel megbeszéltük a kirándulás időpontját. A busz vezetőjével egyeztettük a napot és az indulás, illetve érkezés időpontját. A gyerekeknek elmondtuk, hova megyünk és mikor. A szülőket írásban tájékoztattuk. A napköziből kikértük az uzsonnát és kértük, hogy korábban ebédelhessenek a gyerekek.

Az indulás ideje 12.00 volt, és fél kettőkor érkeztünk az állatpark elé. Itt találkoztunk az orosházi csoporttal, majd a belépők megvásárlása után együtt mentünk be. Végignéztük az állatokat, közben sok érdekességet láthattunk, olvashattunk róluk.
Nagyon jól éreztük magunkat. Hazafelé sokat beszéltek a gyerekek a látottakról.
19.00-kor megérkeztünk az iskola elé, ahol már nagyon várták a szülők, hogy mit mesélnek gyermekeik.
A Vadasparkban találkoztunk az orosházi rákóczitelepi általános iskolásokkal. Közösen figyeltük meg az ott élő állatokat. A gyerekek nagy érdeklődéssel szemlélték a sok féle fellelhető élőlényt. Itt ismerkedtek a két iskola tanulói, közös élményeket szereztek, baráti kapcsolatok alakultak ki, illetve már ismerősökként társaloghattak.
Új barátok szerzésével fejlődött szociális kompetenciájuk, társas kapcsolataik kezelése. Ismeretek szerezhettek a természetről és az állatvilágról. Már meglevő ismereteiket eleveníthették fel a látottak alapján.