Kevermesi tanösvény

Előzetes feladat volt az időjárás előrejelzésből tájékozódni a megfelelő időpont kiválasztásához. Ezután egyeztettünk a túravezetővel és tájékoztattuk a gyermekeket és a szülőket. A program időtartama 2 óra. Elmondtuk, hogy kényelemes ruházatban, vízállócipőben jöjjenek és hozzanak esőkabátot. Az utazás kerékpárral történik, arról mindenki gondoskodjon.
Az uzsonnát magunkkal vittük, és ott fogyasztották el. Az útra hozhattak még innivalót.

A tanösvény:

Mikor megérkeztünk a vezető már várt bennünket. elmondta, hogy mire kell figyelni, hogyan kell viselkedni. Ne legyenek hangosak, ne tördeljék a növényeket, ne zavarják a vadvilág életét.
Először madárgyűrűzést mutattak, a már előre befogott állatkákon. Meséltek a fontosságáról. Ezután sétára indultunk, ahol érdekes növényeket és állatokat láthattunk. Hallhattuk tulajdonságukat, hasznukat és hogy miért szükségesek a természetben. Megtudhattunk olyanokat is, amiről esetleg még nem hallottunk.
A gyerekek nagy érdeklődéssel szemléltek mindent és sokat tanultak az ott töltött idő alatt. Bővült természetismereti tudásuk, fejlődött környezeti és kulturális kompetenciájuk.