Hírek


Galéria

Galériánk új képekkel bővült, amely az alábbi linkeken érhető el:


Tanév eleji információk

Kedves Szülők, Tanulók!
Székhelyintézményünkben a tanévnyitó ünnepséget 2021. augusztus 31-én 17.00 órai kezdettel rendezzük meg az alsósok számára, a felsős tanulóknak pedig 2021. szeptember 1-jén 8.00 órai kezdettel. Kérjük diákjainkat, hogy az ünnepséget megfelelő ruházattal tiszteljék meg.
Azok a tanulók, akik értesítést kaptak, hogy az RSZTOP program keretében tanszercsomagot kapnak, a csomagot átvehetik 31-én a tanévnyitó után.
Szeptember 1-jén az alsósok ¾ 11-ig, a felsősök ¾ 12-ig lesznek.
Az ebédelés – a kérelmet beadóknak - szeptember 3-tól biztosított.


Tájékoztatás (2021.08.18.) 12. életévüket betöltött tanulóknak, szüleiknek, gondozóiknak

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a 12. életévüket betöltött tanulóknak a tanévkezdéskor lehetőségük van a COVID elleni védőoltás felvételére iskoláinkban is. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatónkat elérhetik internetes honlapunkon a https://vmoh.hu/oldalak/covid.htm linken.

Kérjük, hogy akár igénybe veszik, akár nem az iskolai oltás lehetőségét, szándékukat minden esetben jelezzék vissza az iskola számára a jelentkezési lap legkésőbb 2021. augusztus 25-én szerdán 23:59-ig történő visszaküldésével a covid@vmoh.hu e-mail címre (vagy elektronikus lehetőség hiányában 2021. augusztus 25-én szerdán munkaidő végéig annak papír alapon iskoláink titkárságára történő BEÉRKEZÉSÉVEL)!

Köszönettel kíván vírusmentes nyári szünetet: az iskolavezetés


Tankönyvlista

Az évfolyamokra vonatkozó tankönyvlista az alábbi linken elérhető: tankönyvlista letöltése.


Tanszerlista

Az évfolyamokra, osztályokra vonatkozó tanszerlista az alábbi linken elérhető: tanszerlista letöltése.


Júniusi ebédfizetési lehetőség a Vörösmartyban

A tanítási év után iskolai tanulófelügyeletben résztvevő diákok szüleinek lehetőséget biztosítunk az étkezési díj helyben történő befizetésére.
Az étkezés befizetésének helye: Vörösmarty Székhelyintézmény Deák Ferenc utcai bejárata.
A befizetés ideje: 2021. június 16. szerda, 07:00-09:00 között.


Intézményi tájékoztató (2021.05.09.)

Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!
A koronavírussal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk az érintetteket.

Az általános iskolákban 2021. május 10-től a felső tagozaton is megszűnik a digitális munkarend, így hétfőtől mind az alsós, mind a felsős tanulók a hagyományos, jelenléti oktatás munkarendje szerint járnak iskolába, teljesítik tankötelezettségüket.

Az iskolai étkezés 2021. május 10-től visszaáll a megszokott rendre.

Jó egészséget kívánunk!


Ingyenes étkezés a nyári szünidőben

Központi jogszabály, továbbá Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, bölcsödés, óvodás, általános és középsikolás korú gyermekek (5 hónaptól - 18 éves korig) ideértve azokat is, akik nem rendelkeznek intézményi jogviszonnyal a nyári szünidőben - 2021. június 16. és augusztus 31. közötti időszakban - munkanapokon egyszeri meleg étkezést, összesen 54 ebédet az önkormányzat ingyenesen biztosít.
Az igénylés beadása a Családsegítő Szolgálatnál lehetséges 2021. június 9-ig.
További információ az alábbi linkről letölthető: tájékoztatás.


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Madarak és fák napja

Intézményünk alsó tagozatos színjátszói és a 4.a osztályos tanulók mesékkel és rajzokkal emlékeztek meg a madarak és napjáról, melyek az alábbi linkről érhetők el: madarak és fák napi műsor.


Intézményi tájékoztatás a 2021. május 10-től alkalmazandó szabályokról, eljárásokról

A 2021. május 10-től alkalmazandó szabályokról, eljárásokról az intézményi tájékoztatás az alábbi linken érhető el: http://www.vmoh.hu/oldalak/covid.htm


Anyák napja

Szeretettel köszöntjük az édesanyákat a 4.a osztályos tanulók műsorával, mely az alábbi linken elérhető: anyák napi műsor


Étkezés

Azok a felső tagozatos tanulók, akik ebédet kértek, 13.30 - 14 óra között vihetik el ebédhordóban az iskola ebédlőjéből.


2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás

Az elsősök beiratkozásával kapcsolatos tájékoztatások a https://vmoh.hu/oldalak/beiskolazas.htm oldalon érhetők el, ahol megtalálható a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai személyes vagy online úton történő beiratkozás eljárásrendje is. Tisztelettel várjuk a hozzánk beiratkozni szándákozó szülőket, gyermekeket.


Intézményi tájékoztatás a 2021. március 8-tól alkalmazandó szabályokról, eljárásokról

A 2021. március 8-tól alkalmazandó szabályokról, eljárásokról az intézményi tájékoztatás az alábbi linken érhető el: http://www.vmoh.hu/oldalak/covid.htm


1. osztályba történő beiratkozás

Az 1. osztályba történő beiratozással kapcsolatos információk a Beiskolázás menüpont alatt elérhetők.


Ingyenes étkezés a tavaszi szünidőben

Központi jogszabály, továbbá Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek (5 hónaptól - 18 éves korig) részére az önkormányzat a tavaszi szünidőben - 2021. április 1. és április 6. közötti időszakban - munkanapokon egyszeri meleg étkezést, összesen 2 ebédet ingyenesen biztosít.
Az igénylés beadása a Családsegítő Szolgálatnál lehetséges 2021. március 25-ig. További információt az alábbi linkről letölthető tájékoztatásban olvashatnak: tájékoztatás.


Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk önöket, hogy a márciusi időpontra meghirdetett ebédfizetések a jelenlegi helyzetre tekintettel elmaradnak. A digitális munkarend alatt étkezést kérő gyermekek - várhatóan a jövő héten - az ebéd átvételekor kapják meg a befizetésre szolgáló készpénz-átutalási megbízást (postai sárga csekkeket), a többiek számára a befizetés az áprilisban esedékes díjfizetéssel együtt kerül rendezésre.
Jó egészséget kívánva üdvözli önöket: az OVMÁI vezetése.


Hit- és erkölcstan oktatás


Iskolánk bemutatkozó kisfilmjei


Zenei pótmeghallgatás

Intézményünk 2021. március 10-én 14-17 óra között zenei pótmeghallgatást tart, melyre szeretettel várjuk a kedves szülőket és leendő első osztályos gyermeküket.
A zenei meghallgatás és képességvizsgálat mindenképpen szükségessé teszi a leendő elsősök személyes megjelenését iskolánkban, ezért kérjük Önöket, hogy munkaidőben (8-16 óra között) foglaljanak időpontot a 68/411-049 telefonszámon. Iskolánkba belépés a Vörösmarty utcai bejáraton keresztül kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérése után történhet. A meghallgatás az 1. emeleten, lépcsőtől jobbra, a 103. sz. teremben lesz. A gyerekektől egy mondókát, dalt kérünk, aki szeretne, furulyázhat is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
A kormány tájékoztatása szerint az általános iskolai beiratkozás az első iskola 1. évfolyamára az Nkt. 50.§ (7) bekezdése alapján várhatóan 2021. április 15-16-án lesz. Bővebb információt a kormány részletes tájékoztatása után az aktuális járványhelyzetet figyelembe véve március végén tudunk adni.

 

Zenei meghallgatás

Szeretettel várjuk a kedves szülőket és leendő első osztályos gyermeküket az ének-zene tagozat zenei meghallgatására, mely 2021. február 22-25. között kerül megrendezésre.
A zenei meghallgatás és képességvizsgálat mindenképpen szükségessé teszi a leendő elsősök személyes megjelenését iskolánkban, ezért kérjük Önöket, hogy február 15-től munkaidőben (8-16 óra között) foglaljanak időpontot a 68/411-049 telefonszámon. Iskolánkba belépés a Vörösmarty utcai bejáraton keresztül kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérése után történhet. A meghallgatás az 1. emeleten, lépcsőtől jobbra, a 103. sz. teremben lesz. A gyerekektől egy mondókát, dalt kérünk, aki szeretne, furulyázhat is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
A kormány tájékoztatása szerint az általános iskolai beiratkozás az első iskola 1. évfolyamára az Nkt. 50.§ (7) bekezdése alapján várhatóan 2021. április 15-16-án lesz. Bővebb információt a kormány részletes tájékoztatása után az aktuális járványhelyzetet figyelembe véve március végén tudunk adni.

 

Járványügyi tájékoztató

Intézményünk aktuális járványügyi tájékoztatója, eljárásrendje, további információk:

http://www.vmoh.hu/oldalak/covid.htm


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


DJI Tello drón

Iskolánk a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületétől a Dél-alföldi Régiót képviselve egy DJI Tello drónt kapott ajándékba. Köszönjük az egyesület támogatását, köszönjük az adományozáshoz Dávid Zoltán polgármester úr ajánlását.


Téli szünet

A téli szünet 2020. december 21-től 2020. január 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap december 18. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2020. január 4. (hétfő). A szünet után a tanítás "A" hét szerint kezdődik.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk az iskola minden dolgozójának, tanulójának és szüleiknek.


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

A "7/2019. (VI. 25.) PM rendelet a 2020. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről" értelmében 2020. december 12. szombaton munkanap áthelyezés miatt munkanap lesz (cserébe december 24-én csütörtökön pihenőnapra kerül sor, forrás: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=214686.369448).
Fentiek alapján 12-én szombaton iskolánkban is lesz tanítás. Az aznapi tanítás pontos időbeosztásáról, órarendjéről további információkat az osztályfőnökök adnak.


Galéria

Galériánk új képekkel bővült, amely az alábbi linkeken érhető el:


A Köznevelési tematikus heteket, tematikus napokat bemutató második kisfilm

A kisfilm az alábbi linken elérhető és megtekinthető: letöltés.


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Ingyenes étkezés az őszi szünidőben

Központi jogszabály, továbbá Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek (5 hónaptól - 18 éves korig) részére az önkormányzat az őszi szünidőben - 2020. október 23. és november 1. közötti időszakban - munkanapokon egyszeri meleg étkezést, összesen 5 ebédet ingyenesen biztosít.
Az igénylés beadása a Családsegítő Szolgálatnál lehetséges 2020. október 15-ig. További információ az alábbi linkről letölthető: tájékoztatás.


Szülők Fóruma

Intézményünk 2020. szeptember 17-én 17 órától Szülők Fórumát tart, melynek témája a digitális oktatásra való felkészülés. Pedagógus kollégáink bemutatják az e-Kréta és a Google Classroom működését. Az előadást követően pedig iskolánk gyógypedagógusai fogadóórát tartanak. Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket!


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Étkeztetés lemondása

Iskolai étkeztetés igénybevétele esetén az esetleges lemondásokat a 68/411-049 vagy a 30/321 3207-es telefonszámon szíveskedjenek az étkezést megelőző munkanapon 9 óráig megtenni. A fentiekben megadott telefonszámokon kívül más módon leadott lemondásokat nem tudunk figyelembe venni. (tájékoztató letöltése)


HPV-védőoltás

Tisztelt Szülők! Az alábbi tájékoztatót az Orosházi Mályvavirág Pont ajánlásával adjuk közre:
Szeptember 16-ig kell leadni a HPV védőoltás-igénylő nyilatkozatot, mellyel kérhetik a szülők, hogy hetedik osztályos gyermekeik megkapják a HPV elleni vakcinát. Ezért igyekszik az Orosházi Mályvavirág Pont is a lehető legtöbb tájékoztatást nyújtani a szülőknek a HPV-ről és a védőoltásról.

Szeptember 4-én, 18 órától Dr. Krasznai Zoárd, szülész, nőgyógyász, gyermeknőgyógyász, klinikai onkológus, nőgyógyászati daganatsebész-szakorvos tájékoztatja a szülőket a HPV-ről, a veszélyeiről, valamint azokról a lehetőségekről, amelyekkel a betegségek megelőzhetőek.
Az online szülői értekezlet elérhetősége: A Döntés Hete (online szülői értekezlet)

Szeptember 8-án 18 órától Dr. Onozó Beáta csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, klinikai immunológus, allergológus tájékoztatja a szülőket online szülői értekezlet keretében a HPV védőoltás biztonságosságáról, lehetséges mellékhatásairól, valamint arról, hogyan jutnak el az iskolákba a vakcinák, mikor kapják meg azokat a gyerekek, ki tájékoztatja az iskolákban a szülőket és, hogy ki, mikor és hogyan adja be az oltást.
Az online szülői értekezlet linkje: A Döntés Hete (online szülői értekezlet)

Kevésbé ismert tény, hogy a fiúkra is veszélyt jelent a HPV vírus. Ezért szeptember 7-én, 18 órától Dr. Riesz Péter, urológus, andrológus, klinikai onkológus szakorvos tájékoztatja a szülőket arról, milyen veszélyeknek vannak kitéve a fiúk a HPV kapcsán, milyen betegségeket kaphatnak el a vírus miatt, és hogyan lehet ezeket megelőzni.
Az online szülői értekezlet elérhetősége: A Döntés Hete (online szülői értekezlet)


Tanévkezdési tájékoztató

Az első évfolyamos tanulóinknak a tanévnyitó ünnepélyre 2020. augusztus 31-én, 17.00 órai kezdettel kerül sor intézményünk tornatermében. Kérjük, tanulónként legfeljebb két kísérő jöjjön.
A 2-8. évfolyamos diákoknak szeptember 1-jén 8.15 órai kezdettel tartjuk az ünnepélyes tanévnyitót az iskola udvarán. Iskolába érkezés 7.45-ig. Kérjük, a rendezvényen ünneplő ruhában jelenjenek meg a diákok. A megnyitó után osztályfőnöki órák kerülnek megtartásra. A diákok hozzanak magukkal táskát a tankönyveknek, melyek kiosztására ekkor kerül sor, órarendet, tolltartót és uzsonnát!
A járványügyi szabályok betartása miatt a 2-8. évfolyamos tanulók kizárólag a hátsó bejáraton közlekedhetnek. Az alsós szülők kézfertőtlenítés után, maszk használatával kísérhetik be a tanulókat az épületbe az első tanítási héten.
Az első tanítási napon a gyerekek hazaindulása ütemezetten történik:

A szülők a gyermekeiket kizárólag az iskola udvarán várhatják meg!
Az étkezési igények felmérésére az első tanítási napon kerül sor. Kérjük a szülők írásban jelezzék igényüket az osztályfőnök felé. Étkezés várhatóan szeptember 3-tól lesz.
A 2-4. évfolyamon szeptember 2-án 4 tanítási óra kerül megtartásra. Az 5-8. évfolyamon szeptember 2-tól órarend szerinti oktatás történik, B-héttel kezdünk. Az elsősök Csodavilág programja szeptember 1-8-ig tart. Úszásoktatás az ötödik évfolyamos tanulóknak szeptember 7-11. között. Az első két óra megtartása után indulnak ki a tanulók.


Énekkar

Az augusztus végi énekkari próbák a vírushelyzetre való tekintettel elmaradnak.