Hírek


Intézményi tájékoztató a digitális munkarenddel kapcsolatban 2020.03.25.

Intézményünk az alábbi tájékoztatót adja a digitális munkarenddel kapcsolatban: dokumentum letöltése.

További tájékoztatásaink az iskolánk honlapján lesznek elérhetőek!


A Dél-Békés Mentőcsoport felajánlása 2020.03.19.

Ma a Dél-Békés Mentőcsoport jóvoltából minden iskolánk kapott Disinflex folyékony fertőtlenítő szert, és az azok használatához szükséges eszközöket. Köszönjük az ingyenes felajánlást!
A jelenlegi helyzethez szükséges tisztító és fertőtlenítő szerek szállítása folyamatos a fenntartó Békéscsabai Tankerületi Központ beszerzéseiből is.


Intézményi tájékoztató az ügyelettel és az étkeztetéssel kapcsolatban 2020.03.18.

Intézményünk az alábbi tájékoztatót adja az ügyelettel és az étkeztetéssel kapcsolatban: dokumentum letöltése.

További tájékoztatás az iskola honlapján lesz elérhető!


Intézményi tájékoztató az étkeztetéssel kapcsolatban 2020.03.17.

Tájékoztatjuk a szülőket, amennyiben gyermekük számára étkezést rendeltek, akkor munkanapokon az iskola ebédlőjében 11 és legkésőbb 13 óra között vehetik át az ételes dobozokat.


Intézményi tájékoztató a digitális tanrenddel kapcsolatban 2020.03.17.

Intézményünk az alábbi tájékoztatást adja a digitális tanrenddel kapcsolatban: dokumentum letöltése.

További tájékoztatás az iskola honlapján lesz elérhető!


Intézményi tájékoztató az új koronavírussal (COVID-19) kapcsolatban 2020.03.15.

Intézményünk az alábbi tájékoztatót adja a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb intézkedésekről, teendőkről, eljárásokról: dokumentum letöltése.

További tájékoztatás az iskola honlapján lesz elérhető!


Galéria

Galériánk új képekkel bővült, amely az alábbi linkeken érhető el:


Búcsú Dinnyés Istvántól

Ismét örökre elment iskolánk egyik meghatározó egyénisége, Dinnyés István karnagy, zenepedagógus. Több mint negyven éven át vezette iskolánk ének-zene oktatását, énekkarát, nevelte a tanulók több generációját a zene szeretetére, a zenei kultúra befogadására. Megemlékezésünk az alábbi linken érhető el:


Ebédfizetés


Nyílt nap

Iskolánk 2020. március 5-én (csütörtök) délelőtt nyílt napot tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és gyermekeiket. Délután 17 órától Szülői Fórumot tartunk a leendő elsős gyermekek szüleinek. További információk a Beiskolázás menüpont alatt találhatók.


Pótmeghallgatás az ének-zenei osztályba

Tájékoztatjuk az érdeklődő szülőket, hogy iskolánk 2020. február 26-án (szerda) pótmeghallgatást tart az ének-zenei osztályba 14.00 órától 17.00 óráig.


Törp-Tanoda

2020. február 19-én (szerda) 16.30-tól  tartjuk iskolánkban a Törp-Tanoda harmadik (zene, népi játékok, robotika) foglalkozását, melyre szeretettel várjuk a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket.
Gyere és játssz velünk!


Meghallgatás az ének-zenei osztályba

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy iskolánk 2020. február 11-én és 12-én (kedd és szerda) tartja a meghallgatást az ének-zenei osztályba 14.00 órától 17.00 óráig.
Szeretettel várunk minden szülőt és leendő első osztályos gyermeket!


Ebédfizetés


SZMK értekezlet

Intézményünk 2020. február 4-én (kedd) 17 órakor SZMK értekezletet tart.


Ebédfizetés


Búcsú Molnár Magdolnától

Fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk volt igazgatója, Molnár Magdolna címzetes igazgató elhunyt. Temetése 2020. január 2-án 14:00-kor lesz a nagyszénási temetőben. Megemlékezésünk volt igazgatónkról az alábbi linken érhető el:


Téli szünet

A téli szünet 2019. december 23-tól 2020. január 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap december 20. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2020. január 6. (hétfő). A szünet után a tanítás "B" hét szerint kezdődik.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk az iskola minden dolgozójának, tanulójának és szüleiknek.


Code Week

2019-ben Magyarországon az EU Code Week (Kódolás Hete) során a legtöbb résztvevőt megmozgató iskola az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola lett. A díjhoz 150 ezer Ft értékű eszközt is kaptunk a Digitális Jólét Nkft. jóvoltából.


Egészségnap

Intézményünkben 2019. december 9-én (hétfő) 16 órától "Egészségnap a családok egységéért" programsorozat kerül megrendezésre.
Részletes tájékoztatás az alábbi linkről elérhető: Egészségnap programja


Ebédfizetés


Ingyenes étkezés a téli szünidőben

Központi jogszabály, továbbá Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, bölcsődés, óvodás, általános és középiskolás korú gyermekek (ideértve azokat a gyermekeket is, akik nem rendelkeznek intézményi, bölcsődei, óvodai, vagy iskolai tanulói jogviszonnyal) a téli szünetben 2019. december 21. és 2020. január 5. közötti időszakban 5 munkanapon és 2 pihenőnapon egyszeri meleg étkezést, összesen 7 ebédet az önkormányzat ingyenesen biztosítja.
Az igénylés beadása a Családsegítő Szolgálatnál lehetséges 2019. december 13-ig.
További információ az alábbi linkről letölthető: tájékoztatás.


e-Ügyintézés

Jelenleg a köznevelési intézményekben a különböző ügyek intézéséhez mindenképpen szükséges a személyes megjelenés. Az e-Ügyintézés megvalósulásával elegendő lesz a megfelelő kérvények, nyilatkozatok, igazolások elektronikus benyújtása a KRÉTA rendszeren keresztül. Az Elektronikus ügyintézés felhasználói segédlet és projekt tájékoztató az alábbi linken elérhető: KAFFEE projekt


Szülők fóruma

2019. december 2-án (hétfő) 17 órától ismét megrendezésre kerül a Szülők Fóruma, melyre szeretettel várjuk Önöket. Az előadást a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület tartja. Témája a biztonságos internet-, és telefonhasználat.
Helyszín: Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, I. emelet természettudományi előadó


Szülők fóruma és fogadóóra

2019. november 26-án (kedd) 17 órától megrendezésre kerül a Szülők Fóruma, melyre szeretettel várjuk Önöket. Nagy Judit tart előadást, melynek témája a problémás viselkedések kezelése. Azt követően az intézmény gyógypedagógusai fogadóórát tartanak.
Helyszín: Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, I. emelet természettudományi előadó


Törp-Tanoda

2019. november 13-án (szerda) 16.30 -tól  tartjuk iskolánkban a Törp-Tanoda második foglalkozását, melyre kézműves tevékenységekkel várjuk a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket. Gyere és játssz velünk!


Ebédfizetés


Fogadóóra

2019. november 11-én 17 órától intézményünk fogadóórát tart.


Őszi szünet

Az őszi szünet 2019. október 28-től október 31-ig tart.
A szünet előtti utolsó tanítási nap október 25. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 4. (hétfő).
A szünet után a tanítás "A" hét szerint kezdődik.


Ingyenes étkezés az őszi szünidőben

Központi jogszabály, továbbá Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek (5 hónaptól - 18 éves korig) részére az önkormányzat az őszi szünidőben - 2019. október 26. és november 3. közötti időszakban - munkanapokon egyszeri meleg étkezést, összesen 4 ebédet ingyenesen biztosít.
Az igénylés beadása a Családsegítő Szolgálatnál lehetséges 2019. október 18-ig. További információ az alábbi linkről letölthető: tájékoztatás.


Ebédfizetés


Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Békéscsabai Tankerületi Központnál

Európai uniós támogatás segítségével megvalósult az EFOP-3.3.5-17-2017-00038 kódszámú, „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Békéscsabai Tankerületi Központnál” című projekt. Az elnyert támogatási összeg: 232 650 000 Ft. Az iskolai közösségi programokba bevont tanulók létszáma 4653 fő, 19 megvalósító köznevelési intézményben. (tovább)


Törp-Tanoda

2019. október 16-án (szerda) 16.30 -tól  tartjuk iskolánkban a Törp-Tanoda első foglalkozását(aerobik, sport és mozgás,közlekedési játékok), melyre szeretettel várjuk a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket. Gyere és játssz velünk!


Vörösmarty-nap

Iskolánk 2019. szeptember 27-én (péntek) rendezi meg a Vörösmarty-napot.


Hulladékgyűjtés

Intézményünk 2019. szeptember 23-án (hétfő) hulladékgyűjtést tart.


SZMK értekezlet

Intézményünk 2019. szeptember 12-én (csütörtök) 17 órakor SZMK értekezletet tart.


Ebédfizetés


Első tanítási nap

2019. szeptember 2-án kezdődik az új tanév B heti órarend szerint.


Tanévnyitó ünnepély

Intézményünk 2019. szeptember 1-én (vasárnap) 17 órakor tartja tanévnyitó ünnepélyét.


Szülői értekezlet

Iskolánk 2019. augusztus 26-án (hétfő) 17 órakor szülői értekezletet tart az 1. osztályos gyermekek szüleinek részére.