Hírek


Intézményünk aktuális járványügyi tájékoztatója, eljárásrendje, további információk:

http://www.vmoh.hu/oldalak/covid.htm


Galéria

Galériánk új képekkel bővült, amely az alábbi linkeken érhető el:


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Ingyenes étkezés az őszi szünidőben

Központi jogszabály, továbbá Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek (5 hónaptól - 18 éves korig) részére az önkormányzat az őszi szünidőben - 2020. október 23. és november 1. közötti időszakban - munkanapokon egyszeri meleg étkezést, összesen 5 ebédet ingyenesen biztosít.
Az igénylés beadása a Családsegítő Szolgálatnál lehetséges 2020. október 15-ig. További információ az alábbi linkről letölthető: tájékoztatás.


Szülők Fóruma

Intézményünk 2020. szeptember 17-én 17 órától Szülők Fórumát tart, melynek témája a digitális oktatásra való felkészülés. Pedagógus kollégáink bemutatják az e-Kréta és a Google Classroom működését. Az előadást követően pedig iskolánk gyógypedagógusai fogadóórát tartanak. Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket!


Ebédfizetés

A járványügyi készültség miatt az étkezési díj befizetése az iskola ebédlőjében (Deák Ferenc utca 14-16.) történik.


Étkeztetés lemondása

Iskolai étkeztetés igénybevétele esetén az esetleges lemondásokat a 68/411-049 vagy a 30/321 3207-es telefonszámon szíveskedjenek az étkezést megelőző munkanapon 9 óráig megtenni. A fentiekben megadott telefonszámokon kívül más módon leadott lemondásokat nem tudunk figyelembe venni. (tájékoztató letöltése)


HPV-védőoltás

Tisztelt Szülők! Az alábbi tájékoztatót az Orosházi Mályvavirág Pont ajánlásával adjuk közre:
Szeptember 16-ig kell leadni a HPV védőoltás-igénylő nyilatkozatot, mellyel kérhetik a szülők, hogy hetedik osztályos gyermekeik megkapják a HPV elleni vakcinát. Ezért igyekszik az Orosházi Mályvavirág Pont is a lehető legtöbb tájékoztatást nyújtani a szülőknek a HPV-ről és a védőoltásról.

Szeptember 4-én, 18 órától Dr. Krasznai Zoárd, szülész, nőgyógyász, gyermeknőgyógyász, klinikai onkológus, nőgyógyászati daganatsebész-szakorvos tájékoztatja a szülőket a HPV-ről, a veszélyeiről, valamint azokról a lehetőségekről, amelyekkel a betegségek megelőzhetőek.
Az online szülői értekezlet elérhetősége: A Döntés Hete (online szülői értekezlet)

Szeptember 8-án 18 órától Dr. Onozó Beáta csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, klinikai immunológus, allergológus tájékoztatja a szülőket online szülői értekezlet keretében a HPV védőoltás biztonságosságáról, lehetséges mellékhatásairól, valamint arról, hogyan jutnak el az iskolákba a vakcinák, mikor kapják meg azokat a gyerekek, ki tájékoztatja az iskolákban a szülőket és, hogy ki, mikor és hogyan adja be az oltást.
Az online szülői értekezlet linkje: A Döntés Hete (online szülői értekezlet)

Kevésbé ismert tény, hogy a fiúkra is veszélyt jelent a HPV vírus. Ezért szeptember 7-én, 18 órától Dr. Riesz Péter, urológus, andrológus, klinikai onkológus szakorvos tájékoztatja a szülőket arról, milyen veszélyeknek vannak kitéve a fiúk a HPV kapcsán, milyen betegségeket kaphatnak el a vírus miatt, és hogyan lehet ezeket megelőzni.
Az online szülői értekezlet elérhetősége: A Döntés Hete (online szülői értekezlet)

Reményeink szerint már most ősszel a fiúk részére is ingyenessé válik az oltás. Alapítványunk egyéb módon is próbál tájékoztatást nyújtani a szülőknek:
Tájékoztató levél a szülőknek a védőoltással kapcsolatban: letöltés
Hitek és tévhitek a védőoltással kapcsolatban: letöltés


Tanévkezdési tájékoztató

Az első évfolyamos tanulóinknak a tanévnyitó ünnepélyre 2020. augusztus 31-én, 17.00 órai kezdettel kerül sor intézményünk tornatermében. Kérjük, tanulónként legfeljebb két kísérő jöjjön.
A 2-8. évfolyamos diákoknak szeptember 1-jén 8.15 órai kezdettel tartjuk az ünnepélyes tanévnyitót az iskola udvarán. Iskolába érkezés 7.45-ig. Kérjük, a rendezvényen ünneplő ruhában jelenjenek meg a diákok. A megnyitó után osztályfőnöki órák kerülnek megtartásra. A diákok hozzanak magukkal táskát a tankönyveknek, melyek kiosztására ekkor kerül sor, órarendet, tolltartót és uzsonnát!
A járványügyi szabályok betartása miatt a 2-8. évfolyamos tanulók kizárólag a hátsó bejáraton közlekedhetnek. Az alsós szülők kézfertőtlenítés után, maszk használatával kísérhetik be a tanulókat az épületbe az első tanítási héten.
Az első tanítási napon a gyerekek hazaindulása ütemezetten történik:

A szülők a gyermekeiket kizárólag az iskola udvarán várhatják meg!
Az étkezési igények felmérésére az első tanítási napon kerül sor. Kérjük a szülők írásban jelezzék igényüket az osztályfőnök felé. Étkezés várhatóan szeptember 3-tól lesz.
A 2-4. évfolyamon szeptember 2-án 4 tanítási óra kerül megtartásra. Az 5-8. évfolyamon szeptember 2-tól órarend szerinti oktatás történik, B-héttel kezdünk. Az elsősök Csodavilág programja szeptember 1-8-ig tart. Úszásoktatás az ötödik évfolyamos tanulóknak szeptember 7-11. között. Az első két óra megtartása után indulnak ki a tanulók.


Énekkar

Az augusztus végi énekkari próbák a vírushelyzetre való tekintettel elmaradnak.