Hírek


Galéria

Galériánk új képekkel bővült, amely az alábbi linkeken érhető el:


Tanykönyvlista

A 2018/2019-es tanévre megrendelt tankönyvek listája az alábbi linkről elérhető: tankönyvlista.
Az iskolában a tanulók a munkafüzetet és munkatankönyvet ingyenesen megkapják saját tulajdonba, míg a tankönyveket a könyvtárból biztosítjuk számukra. Tankönyvrendelés: KELLO.


Újabb eredményes tanév a Dél-békési Tehetségsegítő Tanácsnál

A két éve létrehozott Dél-békési Tehetségsegítő Tanács a mezőkovácsházi és az orosházi járás állami köznevelési intézményei tehetséggondozó tevékenységének támogatására alakult. Célja, hogy Dél-Békés területén összefogja a tehetségsegítő tevékenységeket célzó kezdeményezéseket, segítse tagjai tehetséggondozó - fejlesztő munkáját, támogassa a szakmai, társadalmi és gazdasági erőforrások összehangolását - elősegítve ezzel a tehetséges fiatalok érvényesülését. (tovább)


Robotika a Vörösmartyban

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában nagy hagyománya van a számítástechnika/informatika oktatásának. 1991-ben a modul oktatás keretei között a számítástechnika, 1992-ben önálló tantárgyként a tagozatos (ma emelt szintű informatikai) képzés indult el. 2006 óta működik robotika szakkörünk. 2012-ben indult el robotika tehetségsávunk a felső tagozaton, majd 2017/2018-as tanévtől robotika tehetséggondozó programunk elérhető az alsó tagozatos tanulók számára is. A délutáni foglalkozások mellett mára létjogosultsága lett ennek a témának az oktatás más formális kereteiben, pl. tanóráinkon is. Véleményünk: az algoritmikus gondolkodás elengedhetetlen ismeret lesz tanítványaink számára, így fontosnak tartjuk, hogy minél többükkel megismertessük azt. (tovább)